Čokoládová roláda

Potrebujeme:
5 vajec, 140g prášk. cukru, 50g čokolády, 130g hrubej múky.

Postup:
Žĺtky s cukrom vymiešame do spenenia. Pridáme postrúhanú čokoládu a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a s múkou primiešame do cesta. Vymastíme plech, vysypeme múkou, cesto naň rovnomerne rozotrieme a v horúcej rúre rýchlo upečieme. Upečené, ešte horúce cesto na plechu potrieme čokoládovou plnkou a hneď skrútime. Hotovú roládu potrieme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.
Čokoládová plnka: 4PL mlieka, 100g čokolády, 50g prášk. cukru. V mlieku za stáleho miešania dáme rozpustiť čokoládu, pridáme cukor a povaríme kým zmes nezhustne.
Čokoládová poleva: 50g stuž. pokrmového tuku, 50g čokolády. Stuž. pokrmový tuk rozpustíme, pridáme čokoládu a spolu vymiešame do hladka. Keď začne hustnúť, nalejeme ju na roládu.