Potrebujeme:
250g lístkového cesta
Plnka:
400 ml mlieka
200g kryštálového cukru
80g Zlatého klasu (2 balíčky)
2 vajcia
500g mäkkého tvarohu (2 balenia po 250g)
400-500g čiernych alebo červených ríbezlí
1 vajce na potretie
Postup:
Pripravíme plnku: z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtok uvaríme hustý puding,
ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme tvaroh a vmiešame tuhý sneh
z bielkov. Toto množstvo stačí na 2 veľké štrúdle.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme ho plnkou, posypeme ríbezľami,
a opatrne zvinieme. Preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom
a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200?C. Po vychladnutí pokrájame na kúsky a
posypeme práškovým cukrom.
Je možné použiť aj iné ovocie, ja som použil zmes čiernych a červených ríbezlí..
Foto: Lukáš
Kimlička 2009 ®