Medvedie labky

Potrebujeme:
160g múky, 130g masla, 100g cukru, 70g orechov, 1 vajce, ml.škoricu, 20g kakaa.

Postup:
Zomleté orechy, múku, maslo, cukor, kakao, škoricu spracujeme s vajcom na cesto, ktorým naplníme do 2/3 plechové formičky vymastené maslom a vysypané múkou. Pečieme v dostatočne horúcej rúre. Horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre.

Medvedie labky 2 (receptom prispel Miloš Minárech zo Starej Turej)

Potrebujeme:
180g hl. múky
140g masla
100g prášk. cukru
70g pomletých orechov
trocha kypriaceho prášku
vanilkový cukor

Postup:
Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky stuhnúť. Potom vtláčame do vymastených formičiek a pečieme pri 150°C asi 20 – 25 minút.