Ovocná rošáda
Potrebujeme:
1/2 vrecúška piškót Opavia, 100 g lieskových orieškov, 2 vajcia, 100 g medu, 100
g stuženého rastlinného tuku, 200 g rozpustnej čokolády, 25 g masla, sezónne ovocie
alebo kompót, 2 balíčky rozpustnej čírej želatíny.
Postup:
Vajcia, med, rozohriaty tuk vymiešame, pridáme čokoládu a mleté orechy. Primiešame
rozdrobené piškóty. Hmotu dáme do tortovej formy, povrch slabo potrieme rozpustenou
čokoládou a necháme v chladničke 1 - 2 hodiny. Ovocie umyjeme, necháme dobre odkvapkať,
vykôstkujeme a pokrájame na malé kúsky. Poukladáme na vychladnutý tortový korpus.
Želatínu pripravíme podľa návodu a polejeme ňou ovocie. Necháme v chladničke stuhnúť.