Pečené buchty
Potrebujeme:
300g hrubej múky, 15g droždia, 30g tuku na pomastenie, 30g margarínu, 20g prášk.cukru
na posypanie, 30g kryšt cukru, mlieko podľa potreby (asi 1,5dl), 1 žĺtok, soľ.
Plnka: 300g tvarohu, 100g prášk.cukru, 1 žĺtok, vanilka.
Postup:
Do múky pridáme cukor, droždie, rozpustený tuk, žĺtok, soľ a vlažné mlieko. Vypracujeme
cesto a necháme vykysnúť. Potom ho rozváľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku
palca a pokrájame na štvorce (24 ks). Naplníme plnkou, okraje stlačíme a plnku
zabalíme. Uložíme na plech tesne vedľa seba. Každú pomastíme aj po bokoch aby
sa nezlepili. Necháme ich nakysnúť a pečieme v stredne vyhriatej rúre.