Potrebujeme:
22 podlhovastých piškót
silnú kávu
rum
2 nátierkové maslá (smotanové, bez príchute..)
2 smotany na šľahanie
cukor
vanilkový cukor
kakao
Postup:
Uvaríme silnú kávu, zrnkovú ,nie instantnú a precedíme ju. Necháme vychladnúť.
Nátierkové maslá vyklopíme do väčšej misky a zasypeme 5 PL práškového cukru
a jedným vanilkovým cukrom a zalejeme smotanou. Šľaháme elektrickým šľahačom
asi 1,5-2 minúty až pokiaľ nám nevznikne hustý krém.
Na dno tortovej formy naukladáme vedľa seba piškóty, niektoré treba aj nalámať,
a dôkladne pokvapkáme kávou a potom rumom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému
a uhladíme. Naň poukladáme opäť piškóty a zase dobre pokvapkáme kávou a rumom.
Nakoniec pridáme druhú polovicu krému, uhladíme a posypeme silnou vrstvou kakaa.
Uložíme na noc do chladničky.