Potrebujeme:
2 veľké balenia piškót
2 smotany na šľahanie
4 vajcia
150g práškového cukru
1 vanilkový cukor
2 bánovecké nátierky neochutené (á 250g)
5 plátkov želatíny
horké kakao
Sirup: 200g cukru, 100ml rumu, 250ml kávy nescafé (alebo prekapávanú)
Postup:
Uvaríme kávu, zmiešame s 200g cukru a rumom. Do obdĺžnikovej nádoby uložíme
jednu vrstvu piškót, ktoré sme namočili do uvareného sirupu. Vajcia a 150g práškového
cukru vymiešame do peny a pridáme vanilkový cukor. Plátky želatíny namočíme
na 5 minút do studenej vody. Do vajcovej zmesi pridáme bánoveckú nátierku a
vymiešame. Smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme do krému Želatínu po napučaní
vyžmýkame a v malej rajnici rozpustíme, potom za stáleho miešania pridáme do
krému. Krémom potrieme vrstvu piškót, naň znova naukladáme vrstvu namočených
piškót, opäť krém, a takto opakujeme až do minutia surovín. Posledná vrstva
je krém, ktorý posypeme horkým kakaom. Pred podávaním dáme na 2 hodiny stuhnúť
do chladničky.