Tvarohová torta "NEHA"
Potrebujeme:
1 vrecúško piškót Opavia, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, trocha rumu, 170 g práškového
cukru, 250 g masla, 1 kg tvarohu, 2 balíčky rozpustnej čírej želatíny, 2 dcl vody,
200 g čerstvých alebo mrazených jahôd, 1 balíček rozpustnej červenej želatíny,
jahody na ozdobu, šľahačku.
Postup:
Vymiešame žĺtky, vanilku, rum, 2/3 cukru, rozpustené a vychladnuté maslo a tvaroh.
Číru želatínu namočíme do vody a zohrievame, kým sa nerozpustí - nesmie byť horúca
- a pridáme do zmesi. Pripravíme sneh z 3 bielkov a zo zvyšného cukru a opatrne
vmiešame. Piškóty kladieme do tortovej formy (asi 24 cm priemer), prekryjeme tvarohom,
vrstvou jahôd a opäť tvarohom. Múčnik necháme 2 hodiny v chladničke tuhnúť. Podľa
návodu pripravíme červenú želatínu, necháme ju trocha vychladnúť a nalejeme ju
v tenkej vrstve na povrch torty. Necháme v chladničke tuhnúť asi 15 minút. Ozdobíme
šľahačkou a jahodami.