Potrebujeme:
450g polohrubej múky
220g tuku
150g cukru
1 bal.kypriaceho prášku
soľ
1 vajce
vanilkový cukor
Plnka: 600g tvarohu, 100ml smotany, 150g cukru, 2 žĺtky, sneh z 2 bielkov, vanilkový
cukor, citrónová kôra, soľ.
Postup:
Všetky suroviny spracujeme na krehké cesto ktoré rozdelíme na 2 polovice a necháme
chvíľu v chlade. Medzitým pripravíme tvarohovú plnku. Čerstvý tvaroh prelisujeme
cez sitko, pridáme preosiaty cukor, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kôru, žĺtky
a toľko smotany, aby sa dal dobre rozotierať. Nakoniec zamiešame tuhý sneh z
bielkov. Jeden diel cesta rozvaľkáme, preložíme na pomastený plech, potrieme
plnkou, z druhej polovice urobíme mriežky, ktoré potrieme rozmiešaným vajcom
alebo mliekom. Vo vyhriatej rúre upečieme. Upečený mrežovník posypeme vanilkovým
cukrom.