Veterníky

Potrebujeme:
250ml vody
80g margarínu
160g hrubej múky
4 vajcia
štipku soli
Krém: Zlatý klas - ten najhustejší podľa návodu, šľahačka, čokoláda na varenie.

Postup:
Vodu so soľou a margarínom privedieme do varu, postupne vsypeme múku, miešame pokiaľ sa cesto prestane lepiť na nádobu, potom odstavíme. Cestom naplníme zdobiace vrecko, ak je husté, pridáme 1 vajce. Plech oblejeme studenou vodou a vreckom robíme kolieska - 2 závity na seba. Robíme ich v dostatočnej vzdialenosti od seba. Dáme zapiecť dozlatista (180°C) a vychladnúť. Uvaríme si Zlatý klas. Vychladnuté veterníky poprekrajujeme pílkovým nožom na polovice. Spodnú polovicu naplníme pudingom, naň dáme šľahačku, prikryjeme vrchnou polovicou, oblejeme čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť.