Výborná bábovka

Potrebujeme:
4 vajcia, 200g prášk.cukru, 200g polohr.múky, 1dl oleja, 1dl vody, 1/2 bal.vanilk.cukru, 1/2 bal.prášku do pečiva, 30g hrozienok, 2PL kakaa, štipku soli, tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy.

Postup:
Žĺtky s preosiatym práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Postupne tenkým prúdom prilievame olej, neustále miešame, čím získame bohatú penu. Do takto vymiešaných žĺtkov pridáme vodu, premiešame, postupne pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a na tuho vyšľahaný sneh z bielkov a štipku soli. Všetko zľahka premiešame. 2/3 hotového cesta nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy. Do 1/3 cesta vmiešame preosiate kakao a nalejeme na 2/3 žltej hmoty. Navrch bábovky rozsypeme horúcou vodou sparené a vychladnuté hrozienka. Pečieme v dobře vyhriatej rúre asi 45 minút. Po upečení ešte teplú vyklopíme a posypeme prášk.cukrom.