Bravčový guláš na pive s hráškom
Potrebujeme:
500g chudého bravč.pliecka, 2 veľké cibule, 50g tuku, 2PL kečupu, soľ, ml.korenie,
feferónky, 3PL strúhanky, 1,5dl svetlého piva (10°), 200g steril.hrášku.
Postup:
Mäso nakrájame na rovnaké kocky, vložíme ho na nadrobno nakrájanú a na tuku spenenú
cibuľu a za stáleho miešania opečieme. Pridáme kečup, soľ, korenie, posekané feferóny
a troška vody. Dusíme až kým mäso nezmäkne. Občas miešame a podlievame vodou.
Mäso posypeme strúhankou, zalejeme pivom, rozmiešame a krátko podusíme. Nakoniec
pridáme hrášok a prehrejeme. Pri podávaní posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou.
Podávame s pečivom alebo knedľou.