Bravčový guláš s fazuľou
Potrebujeme:
500g bravč. stehna alebo pliecka
2 veľké cibule
3-4 strúčiky cesnaku
250g veľkej strakatej fazule
50g hladkej múky
soľ
mletú papriku
mleté a celé čierne korenie
1 KL vegety
masť alebo olej
100g leča
250g žampiónov (môžu byť aj z konzervy)
100g údenej klobásy
250ml smotany (33%)
vodu na podlievanie
Postup:
Na polovici masti popražíme 1 nasekanú cibuľu a pridáme mletú papriku. Na tento
základ dáme mäso nakrájané na pásiky. Okoreníme čiernym korením a vegetou, prípadne
soľou podľa chuti. Dusíme do polomäkka, podľa potreby dolievame vodou. Osobitne
uvaríme deň vopred namočenú fazuľu. Keď je polomäkká, pridáme ju k mäsu. Spolu
ešte povaríme a pridáme lečo. Na zvyšku masti opražíme druhú cibuľu nakrájanú
nadrobno, pridáme klobásu nakrájanú na tenké kolieska, pretlačený cesnak, opražíme
a pridáme na plátky nakrájané žampióny. Zmes podusíme, zasypeme hladkou múkou,
ešte chvíľu podusíme, zalejeme trochou vody, krátko povaríme a pridáme k mäsu
s fazuľou. Spolu podusíme, kým fazuľa a mäso nezmäknú. Pred podávaním pridáme
smotanu, ale už nevaríme. Podávame so zemiakmi alebo chlebom.