Valašský guláš s kapustou a žampiónmi
Potrebujeme:
750g predného hov.mäsa, 75g rastl.tuku, 100g cibule, 15g ml.papriky, 6dl vody,
soľ, celé korenie, nové korenie, 4 bobk.listy, rascu, 50g hl.múky, majoránku,
250g kyslej kapusty, 50g slaniny, 100g žampiónov.
Postup:
Nakrájanú cibuľu upražíme na tuku dozlatista, pridáme papriku, speníme, vložíme
nakrájané mäso, orestujeme, zalejeme polovicou vody, osolíme, pridáme niekoľko
guličiek korenia a nového korenia, bobk.listy, rascu a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme,
šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zarestujeme, podlejeme, rozšľaháme a pretlačíme.
Šťavu precedíme na mäso, pridáme podusenú kapustu, na slanine orestované žampióny
a všetko krátko povaríme.