Valašský guláš s kapustou a žampiónmi

Potrebujeme:
750g predného hov.mäsa, 75g rastl.tuku, 100g cibule, 15g ml.papriky, 6dl vody, soľ, celé korenie, nové korenie, 4 bobk.listy, rascu, 50g hl.múky, majoránku, 250g kyslej kapusty, 50g slaniny, 100g žampiónov.

Postup:
Nakrájanú cibuľu upražíme na tuku dozlatista, pridáme papriku, speníme, vložíme nakrájané mäso, orestujeme, zalejeme polovicou vody, osolíme, pridáme niekoľko guličiek korenia a nového korenia, bobk.listy, rascu a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zarestujeme, podlejeme, rozšľaháme a pretlačíme. Šťavu precedíme na mäso, pridáme podusenú kapustu, na slanine orestované žampióny a všetko krátko povaríme.