Potrebujeme:
300 g krkovičky alebo chudého bôčika
200 g mäsa z podbradku
polovicu srdca
ľadvinku
40g masti
2 cibule
mletú sladkú papriku
soľ
mleté čierne korenie
rascu
vývar
1PL hladkej múky
mozoček
2 strúčiky cesnaku.
Postup:
Očistené mäso, srdce a ľadvinku nakrájame na menšie koctky. Na masti opražíme
nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, nakrájanú zmes, a za stáleho miešania
opečieme. Pridáme korenie a rascu, podlejeme vývarom a dusíme takmer domäkka.
Necháme vydusiť na tuk, zaprášime múkou, opražíme, pridáme odblanený, na kúsky
nakrájaný mozoček, podusíme, podlejeme a pomaly dodusíme. Nakoniec ochutíme
cesnakom rozotretým so soľou a necháme prejsť varom. Podávame so slaným rožkom
a so sladkokyslými uhorkami.