2.
Potrebujeme:
400g bravč.pliecka, 50g masti, 3 cibule, 2KL sladkej papriku, 1PL sušených húb,
soľ, vodu alebo vývar, 400g bielej hlávkovej kapusty, cukor, hl.múku, 2dl smotany.
Postup:
Na masti speníme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané
na väčšie kocky a opražíme. Vmiešame papriku, osmahneme, pridáme posekané vopred
namočené huby, osolíme, podlejeme vývarom a dusíme takmer domäkka. Šťavu vydusíme
na tuk, zaprášime múkou, osmahneme, zalejeme vodou a rozmiešame. Kapustu nakrájame
na štvorčeky, so štipkou cukru vmiešame do gulášu, všetko dodusíme do mäkka
a zjemníme smotanou.
3.
Potrebujeme:
400g bravč. pliecka
1 cibuľu
mletú papriku
hrsť sušených húb
masť
soľ
2 PL hladkej múky
30g hlávkovej kapusty
1 pochúťkovú smotanu
Postup:
Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso a
opražíme. Poprášime paprikou, krátko popražíme a pridáme vopred namočené sušené
huby. Osolíme, podlejeme vodou a udusíme takmer domäkka, šťavu zahustíme múkou,
pridáme pokrájanú kapustu, podľa potreby podlejeme vodou a prikryté udusíme
domäkka. Nakoniec pridáme smotanu a krátko povaríme. Podávame s knedľou alebo
chlebom.