Mexický guláš
1.
Potrebujeme:
360g hov.mäsa, 200g údeného mäsa, 1PL masti, 1 cibuľu, papriku, korenie, 50g údeného
syra, soľ.
Postup:
Na masti speníme cibuľu, pridáme papriku a pokrájané mäso, popražíme a pridáme
pokrájané údené mäso, korenie a dusíme. Počas dusenia občas podlejeme horúcou
vodou. Keď je mäso mäkké, posypeme ho strúh.syrom a odložíme. Mäso so syrom už
nevaríme. Podávame s jemnými haluškami, rezancami, makarónmi, špagetami, ryžou,
tarhoňou alebo zemiakmi.
2.
Potrebujeme:
600g hov.mäsa, 2 cibule, 2PL rajč.pretlaku, 1PL kečupu, 4PL oleja alebo masti,
2PL hl.múky, 1KL vegety, korenie, soľ, 80g tvrdého syra, 400g ryže, 1 pohár steriliz.kukurice,
1 pohár steril.hrášku.
Postup:
Mäso narežeme na rezance. Cibuľu popražíme na oleji, pridáme mäso, korenie, soľ,
podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a dusíme. Postupne k mäsu pridávame pretlak,
kečup a dochutíme vegetou. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, guláš zahustíme
a povaríme. Podávame s dusenou ryžou zmiešanou s kukuricou a hráškom. Na tanieroch
mäso posypeme strúhaným syrom.