Potrebujeme:
750g predného hovädzieho mäsa
80g rastlinného tuku
150g cibule
soľ, korenie
50g hladkej múky
30g rajčinového pretlaku
20g kečupu
150g mrazeného hrášku
5 porcií ryže vo varných vreckách
75g strúhaného syra
Postup:
Mäso nakrájame na malé kocky. Na tuku opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso,
soľ, korenie a za občasného miešania dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava
vydusí, podlejeme vodou a za občasného podlievania dusíme. Keď mäso zmäkne,
vypražíme šťavu na tuk, zaprášime múkou, orestujeme, zalejeme vodou, rozmiešame,
pridáme pretlak, kečup, polovicu hrášku a prevaríme.
Uvarenú ryžu zmiešame s ostatkom povareného hrášku a na tanieri posypeme strúhaným
syrom.