Potrebujeme:
mäso z diviny (diviak, jelenie stehno, nakrájané na väčšie kocky)
bravčovú masť
koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, nakrájané na kocky)
nadrobno nasekanú cibuľu
sladkú mletú papriku
rascu
mleté korenie
soľ
vegetu
lečo
zemiaky nakrájané na kocky
cesnak
majoránku
čerstvú nakrájanú papriku, rajčinu
údenú slaninu
gulášové korenie
Postup:
Do hrnca dáme masť, pridáme nakrájanú slaninu a zmiešanú cibuľu s koreňovou
zeleninou, mletú papriku, mäso, premiešame, pridáme trocha korenia, rascu a
necháme dusiť 5-10 minút. Potom podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Osolíme,
ochutíme vegetou, gulášovým korením, pridáme zemiaky, papriku a rajčinu, lečo
a trocha cesnaku. Varíme 25 minút. Na záver pridáme majoránku a pretlačený cesnak.
Premiešame a podávame.