Tatranský guláš
Potrebujeme:
750g predného hov.mäsa, 30g rastl.tuku, 50g slaniny, 150g cibule, 50g hl.múky,
5 dl vody alebo vývaru, celé korenie, soľ, nové korenie, bobk.list, 250g smotany,
20g rastl.tuku, 100g žampiónov.
Postup:
Na tuku a nakrájanej slanine do ružova osmažíme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso
nakrájané na kocky, osmažíme, zaprášime múkou, orestujeme, zalejeme vývarom, osolíme,
pridáme korenie a nové korenie, 2 bobk.listy a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme,
vlejeme smotanu, krátko povaríme a precedíme na mäso. Do guláša pridáme na tuku
podusené a pokrájané žampióny, krátko povaríme, dochutíme a podávame s knedľou
alebo ryžou.