Anglický roastbeef

Potrebujeme:
2kg roštenky
mleté čierne korenie
worchester
plnotučnú horčicu
olej
soľ

Postup:
Roštenku očistíme a poriadne osolíme. Soľ votrieme do mäsa a miesime chvíľu ako cesto. Potom dobre okoreníme a postup opakujeme. Nakoniec potrieme dostatočným množstvom horčice a vložíme do vhodnej nádoby. Polejeme olejom aby mäso nevyschlo. Dáme asi na 5 dní do chladu, občas skontrolujeme a obrátime. Potom mäso pečieme asi hodinu pri 150°C. dôležité je, aby malo mäso vnútri teplotu 50-55°C (kontrolujeme zapichnutým teplomerom určeným na tieto účely), vtedy ho treba ihneď vybrať. Potom ho krájame ešte teplé na tenké plátky. Vnútri musí byť ešte ružové a šťavnaté.