Debrecínska roštenka
Potrebujeme:
400g hov.roštenky, ml.korenie, soľ, múka, 60g masti, 40g cibule, 1KL ml.papriky,
100g húb, 2 rajčiny, 2 papriky, 1 feferónku.
Postup:
Mäso naklepeme, osolíme a obalíme v múke. V horúcom tuku mäso po oboch stranách
prudko opečieme. Do výpeku pridáme posekanú cibuľu a necháme speniť. Primiešame
papriku, zalejeme vývarom alebo vodou, necháme zovrieť a do šťavy pridáme opečené
rezne. Pridáme očistené pokrájané huby, olúpané a jaderníkov zbavené rajčiny,
očistené na rezance pokrájané papriky, feferónku a dusíme do mäkka. Rezne vyberieme,
šťavu prelisujeme a nalejeme na mäso. Podávame s ryžou alebo knedľou.