Hovädzie v sójovej omáčke (Bo Xao Gia - Vietnam)

Potrebujeme:
200g zadného hov. mäsa, 1 cibuľa, str. cesnaku, 1PL sój. omáčky, soľ, korenie, štipku glutasolu, trocha oleja, 1dl bieleho vína, feferónku.

Postup:
Mäso nakrájame na rezance, zalejeme sójovou omáčkou a vínom a necháme asi 1 hod. marinovať. Okoreníme a pridáme glutasol. V panvici na oleji osmažíme nasekanú cibuľu a rozotretý cesnak, pridáme mäso a prudko opečieme. Očistíme feferónku a pokrájame nadrobno. Rozpálime 1 PL oleja a feferónku osmahneme. Mäsové rezance posypeme osmahnutou feferónkou a podávame s ryžou.
Ryža: 50g na osobu. Ryžu operieme v tečúcej vode. Dlhozrnnú ryžu zmiešame s vodou 1:1, guľatú 1:1,5. varíme v hrnci na prudkom ohni až sa voda odparí. Dôkladne premiešame, dobre priklopíme a necháme na veľmi miernom ohni asi 20 minút.