Hovädzie mäso Stroganov 1
Potrebujeme:
600g hov.sviečkovice, 1PL masla, 2 cibule, 100g žampiónov, 250ml hov.vývaru, 1PL
hl.múky, 200ml kyslej smotany, soľ, korenie.
Postup:
Mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na pásiky. Osolíme a okoreníme. Cibuľu
nakrájame na kolieska, žampióny na plátky. Na panvici rozpálime polovicu masla
a prudko mäso opražíme. Mäso vyberieme a odložíme do tepla. Na panvicu pridáme
zvyšok masla, cibuľu a pražíme 5 minút. Pridáme žampióny a varíme 3 minúty, prilejeme
vývar, osolíme a varíme ešte 5 minút. V miske zmiešame múku a smotanu, pomaly
vmiešame k zelenine a za stáleho miešania varíme až do zhustnutia. Pridáme mäso,
premiešame a prehrejeme. Podávame s hranolkami, varenými zemiakmi alebo ryžou.
Hovädzie mäso Stroganov
2
Potrebujeme:
Hovädzie alebo morčacie mäso
1 nadrobno nasekanú cibuľu
1 postrúhanú mrkvu
1 postrúhaný petržlen
čierne korenie
bobkový list
nové korenie
soľ
sójovú omáčku
worchester
2 PL kyslej smotany
Postup:
Cibuľu dáme na masť, pridáme mrkvu a petržlen, osmažíme s čiernym korením a
bobkovým listom, novým korením a soľou. Pridáme mäso pokrájané na úzke pásiky
a dochutíme sójovou a worchestrovou omáčkou a udusíme domäkka. Môžeme dochutiť
aj kyslou smotanou. Podávame s hranolkami.