Hovädzie mäso Stroganov 1

Potrebujeme:
600g hov.sviečkovice, 1PL masla, 2 cibule, 100g žampiónov, 250ml hov.vývaru, 1PL hl.múky, 200ml kyslej smotany, soľ, korenie.

Postup:
Mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na pásiky. Osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na kolieska, žampióny na plátky. Na panvici rozpálime polovicu masla a prudko mäso opražíme. Mäso vyberieme a odložíme do tepla. Na panvicu pridáme zvyšok masla, cibuľu a pražíme 5 minút. Pridáme žampióny a varíme 3 minúty, prilejeme vývar, osolíme a varíme ešte 5 minút. V miske zmiešame múku a smotanu, pomaly vmiešame k zelenine a za stáleho miešania varíme až do zhustnutia. Pridáme mäso, premiešame a prehrejeme. Podávame s hranolkami, varenými zemiakmi alebo ryžou.

Hovädzie mäso Stroganov 2

Potrebujeme:
Hovädzie alebo morčacie mäso
1 nadrobno nasekanú cibuľu
1 postrúhanú mrkvu
1 postrúhaný petržlen
čierne korenie
bobkový list
nové korenie
soľ
sójovú omáčku
worchester
2 PL kyslej smotany

Postup:
Cibuľu dáme na masť, pridáme mrkvu a petržlen, osmažíme s čiernym korením a bobkovým listom, novým korením a soľou. Pridáme mäso pokrájané na úzke pásiky a dochutíme sójovou a worchestrovou omáčkou a udusíme domäkka. Môžeme dochutiť aj kyslou smotanou. Podávame s hranolkami.