Hovädzie na čínsky spôsob

Potrebujeme:
500g mladého hov.mäsa, 3 PL maizeny, 6PL sójovej omáčky alebo 3PL magi alebo worchestru, 2 zelené papriky, 1 červenú papriku,1 feferónka, 50g cibule, 1 strúčik cesnaku, mletý zázvor (ďumbier), 1PL cukru, 1/2KL soli, štipku vegety, 3PL vína, 120g oleja.

Postup:
Mäso narežeme na tenké rezance, posypeme maizenou a oblejeme polovičným množstvom sójovej omáčky, premiešame a necháme odstáť. Papriku nakrájame na rezance, cibuľu na kolieska, feferónku pokrájať na drobno. V panvici rozohrejeme polovicu oleja, pridáme rozotretý cesnak a cibuľu, keď je cibuľa sklovitá, pridáme papriku, feferónku, osolíme posypeme ďumbierom a po 2 minútach vyberieme z panvice. Do panvice vlejeme zvyšok oleja, dobre rozohrejeme a rýchlo opečieme mäso. Potom vrátime zmes, pridáme soľ, vegetu, zvyšok sójovej omáčky a víno. Na ohni miešame 2 minúty. Podávame s ryžou.