Hovädzie na čínsky spôsob
Potrebujeme:
500g mladého hov.mäsa, 3 PL maizeny, 6PL sójovej omáčky alebo 3PL magi alebo worchestru,
2 zelené papriky, 1 červenú papriku,1 feferónka, 50g cibule, 1 strúčik cesnaku,
mletý zázvor (ďumbier), 1PL cukru, 1/2KL soli, štipku vegety, 3PL vína, 120g oleja.
Postup:
Mäso narežeme na tenké rezance, posypeme maizenou a oblejeme polovičným množstvom
sójovej omáčky, premiešame a necháme odstáť. Papriku nakrájame na rezance, cibuľu
na kolieska, feferónku pokrájať na drobno. V panvici rozohrejeme polovicu oleja,
pridáme rozotretý cesnak a cibuľu, keď je cibuľa sklovitá, pridáme papriku, feferónku,
osolíme posypeme ďumbierom a po 2 minútach vyberieme z panvice. Do panvice vlejeme
zvyšok oleja, dobre rozohrejeme a rýchlo opečieme mäso. Potom vrátime zmes, pridáme
soľ, vegetu, zvyšok sójovej omáčky a víno. Na ohni miešame 2 minúty. Podávame
s ryžou.