Hovädzie závitky so sardelami

Potrebujeme:
4 hovädzie rezne zo stehna alebo roštenky, 80 g údenej slaniny, 30 g cibule, 4 sardelové očká, 1 kyslú uhorku, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)40 g hladkej múky, 1/8 litra kyslej smotany, 2 lyžice oleja, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Postup:
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na doske najemno posekáme cibuľu, uhorku, petržlenovú vňať, slaninu a sardelové očká. Zmesou natrieme rezne a zvinieme ich. Závitky upevníme ihlicami alebo kovovými krúžkami. Poukladáme tesne vedľa seba, polejeme olejom a pečieme v horúcej rúre. Upečené dáme na tanier a vo výpeku podusíme zeleninu pokrájanú na malé kocky. Polomäkkú zeleninu zaprášime múkou, trochu opražíme a pridáme smotanu. Spolu so zeleninou dusíme do mäkka aj závitky. Podľa potreby podlievame vodou, aby sme získali omáčku želateľnej hustoty.