Hovädzie závitky so sardelami
Potrebujeme:
4 hovädzie rezne zo stehna alebo roštenky, 80 g údenej slaniny, 30 g cibule, 4
sardelové očká, 1 kyslú uhorku, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)40
g hladkej múky, 1/8 litra kyslej smotany, 2 lyžice oleja, petržlenovú vňať, mleté
čierne korenie, soľ.
Postup:
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na doske najemno posekáme cibuľu, uhorku,
petržlenovú vňať, slaninu a sardelové očká. Zmesou natrieme rezne a zvinieme ich.
Závitky upevníme ihlicami alebo kovovými krúžkami. Poukladáme tesne vedľa seba,
polejeme olejom a pečieme v horúcej rúre. Upečené dáme na tanier a vo výpeku podusíme
zeleninu pokrájanú na malé kocky. Polomäkkú zeleninu zaprášime múkou, trochu opražíme
a pridáme smotanu. Spolu so zeleninou dusíme do mäkka aj závitky. Podľa potreby
podlievame vodou, aby sme získali omáčku želateľnej hustoty.