Pikantná roštenka
Potrebujeme:
4 hov. roštenky, 1 cibuľa, 1KL horčice, 1PL rajč.pretlaku, soľ, korenie, 1PL oleja
alebo tuku, maizenu alebo hl.múku na zahustenie.
Postup:
Mäso umyjeme odblaníme, naklepeme a osolíme. Po oboch stranách ho natrieme postrúhanou
cibuľou a slabo okoreníme. Roštenky uložíme na seba a odložíme na chladné miesto
aspoň na 1/2 dňa. Potom ich upražíme na horúcom tuku a udusíme do mäkka. Pred
dovarením pridáme pretlak a horčicu rozriedenú s vodou. Keď ja mäso mäkké, vyberieme
ho, šťavu zaprášime maizenou alebo múkou a povaríme. Šťavu precedíme a vložíme
do nej mäso. Podávame so zemiakmi alebo knedľou.