Texaské chilli s ryžou a paprikou
Potrebujeme:
750g kociek zadného hov. mäsa, 1PL oleja, 2str.cesnaku, soľ, 1PL oregana, 1KL
drvených chilli papričiek, 1PL kukuričného škrobu, 800ml. hov. vývaru, červenú,
žltú a zelenú papriku, 200g ryže.
Postup:
Mäso opečieme prudko na oleji 10-12 minút. Pridáme rozotretý cesnak, koreniny
a opekáme. Škrob rozmiešame v 125ml vody, pridáme k mäsu, prilejeme vývar a dusíme
asi 25 minút. Občas premiešame. Papriky nakrájame na kocky, pridáme k mäsu a prikryté
dusíme 30 minút. Občas premiešame. Medzitým uvaríme ryžu v 400ml osolenej vody,
dokiaľ sa tekutina nevsiakne. Upravíme spolu s mäsom na tanieri a podávame.