Texaské chilli s ryžou a paprikou

Potrebujeme:
750g kociek zadného hov. mäsa, 1PL oleja, 2str.cesnaku, soľ, 1PL oregana, 1KL drvených chilli papričiek, 1PL kukuričného škrobu, 800ml. hov. vývaru, červenú, žltú a zelenú papriku, 200g ryže.

Postup:
Mäso opečieme prudko na oleji 10-12 minút. Pridáme rozotretý cesnak, koreniny a opekáme. Škrob rozmiešame v 125ml vody, pridáme k mäsu, prilejeme vývar a dusíme asi 25 minút. Občas premiešame. Papriky nakrájame na kocky, pridáme k mäsu a prikryté dusíme 30 minút. Občas premiešame. Medzitým uvaríme ryžu v 400ml osolenej vody, dokiaľ sa tekutina nevsiakne. Upravíme spolu s mäsom na tanieri a podávame.