ALMENDRADA

Potrebujeme:
1 kurča, sož, korenie, 4PL masla, cibužu, 2 karotky, 2,5dl bieleho vína, 1/2Kl sladkej papriky, 150g mandlí, 3-4 rajčiny, šžahačku, maslo.

Postup:
Kurča naporcujeme, osolíme a okoreníme. Na 1PL masla speníme nakrájanú cibužu a malé kocky karotky, podusíme, pridáme mäso, polejeme ostatkom masla, podlejeme vodou a pečieme v rúre. Počas pečenia polievame vínom a šavou. Ku koncu posypeme paprikou a pridáme olúpané a na kocky pokrájané rajčiny. Mandle sparíme, olúpeme, nasekáme a opražíme na 1PL masla. Prilejeme šžahačku, uvedieme do varu ale nevaríme. Na tanieri podávame kurča so šavou, omáčku zvl᚝ v miske. Ako príloha sú hranolky.