ALMENDRADA
Potrebujeme:
1 kurča, sož, korenie, 4PL masla, cibužu, 2 karotky, 2,5dl bieleho vína, 1/2Kl
sladkej papriky, 150g mandlí, 3-4 rajčiny, žahačku, maslo.
Postup:
Kurča naporcujeme, osolíme a okoreníme. Na 1PL masla speníme nakrájanú cibužu
a malé kocky karotky, podusíme, pridáme mäso, polejeme ostatkom masla, podlejeme
vodou a pečieme v rúre. Počas pečenia polievame vínom a avou. Ku koncu posypeme
paprikou a pridáme olúpané a na kocky pokrájané rajčiny. Mandle sparíme, olúpeme,
nasekáme a opraíme na 1PL masla. Prilejeme žahačku, uvedieme do varu ale nevaríme.
Na tanieri podávame kurča so avou, omáčku zvlá v miske. Ako príloha sú hranolky.