Gazdovské stehná
Potrebujeme:
4 stehná z kurčaťa, 100g údenej slaniny, 500g kyslej kapusty, ml.korenie, drv.rascu,
30g hl.múky, 1 cibuľu, soľ, masť.
Postup:
Umyté, osušené a osolené stehná obalíme tenkými plátkami slaniny. Nadrobno nakrájanú
cibuľu speníme na masti a stehná prudko opečieme. Potom stehná vyberieme a výpek
zaprášime múkou, popražíme a podlejeme trochou studenej vody. Povaríme, pridáme
pokrájanú kyslú kapustu, podľa potreby osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Vložíme
opražené stehná, prikryjeme a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame, keď je
mäso mäkké, kastról odkryjeme, stehná uložíme na kapustu a zapečieme vo vyhriatej
rúre. Podávame s varenými zemiakmi.