Hydinové rezne na horniacky spôsob

Potrebujeme:
6ks väčších morčacích alebo kuracích rezňov, grilovacie korenie, olej, štipku mletého korenia, soľ.
Obal: 3 surové zemiaky, 2 žemle, mlieko, 2 vajcia, 1KL vegety, štipku soli, hl.múku, cibuľu, olej na vyprážanie.

Postup:
Rezne naklepeme (nie na tenko), posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom a posypeme troškou korenia, osolíme a necháme v chlade marinovať aspoň 24 hodín.
Zemiaky nastrúhame, žemle namočíme do mlieka, obidve vajcia dobre vyšľaháme. Do vajec pridáme vegetu, postrúhané zemiaky, vytlačené žemle, podľa chuti osolíme a zmiešame v kašu.
Rezne obalíme v hl.múke, v kaši a vyprážame v horúcom oleji. Na každý rezeň položíme koliesko cibule ktoré sme predtým osmažili. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou, hlávkovým šalátom alebo kompótom.