2.
Potrebujeme:
1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, 1PL oleja, hydinový vývar.
Plnka: 1PL oleja, 1 cibuľa, 100g húb, 150g šunky alebo šunkovej salámy,
2 žemle, 2PL mlieka, 2 vajcia, soľ, postrúhaný muškátový orech, 1PL zelenej
posekanej petržl.vňate.
Postup:
Kurča najprv vykostíme tak že prsia prerežeme po dĺžke vedľa kosti a opatrne
odrežeme mäso a kožu. Potom vykostíme stehná tak, aby vznikol plát mäsa, ktorý
osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou plnkou, zvinieme, previažeme hrubou
niťou a prudko opečieme v rozohriatom oleji zo všetkých strán. Potom podlejeme
vývarom a upečieme do mäkka.
Plnka: v rozohriatom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme huby pokrájané
na plátky a šunku alebo salámu pokrájanú na kocky, opražíme do zlata a necháme
vychladnúť. Žemle pokrájame na malé kocky, sparíme horúcim mliekom, pridáme
vajcia, soľ, muškátový orech, petržlenovú vňať, opraženú šunku s hubami a spolu
premiešame.