Kuracie krídla s rajčinovou omáčkou
Potrebujeme:
750g rajčín, 12 kuracích krídiel, 1 olúpané jablko bez jadier, veľkú cibuľu, 1PL
oleja, 3KL rajčinového pretlaku, 2PL medu, soľ, 2KL ovocného octu, grilovacie
korenie, kayenské korenie.
Postup:
Rajčiny sparíme, olúpeme, rozštvrtíme, vyrežeme lôžko, vyberieme semená a spolu
s jablkom nakrájame na kocky. Osminky cibule necháme na oleji zosklovatieť, pridáme
rajčiny a jablká, vmiešame pretlak, osolíme a prikryté dusíme 30 minút. Zmiešame
med, ocot, soľ, grilovacie korenie a zmesou potrieme krídla. Omáčku dochutíme
soľou a kayenským korením, necháme vychladnúť. Krídla ugrilujeme z oboch strán
dozlatista a podávme s omáčkou a bagetou.