Kuracie krídla s rajčinovou omáčkou

Potrebujeme:
750g rajčín, 12 kuracích krídiel, 1 olúpané jablko bez jadier, veľkú cibuľu, 1PL oleja, 3KL rajčinového pretlaku, 2PL medu, soľ, 2KL ovocného octu, grilovacie korenie, kayenské korenie.

Postup:
Rajčiny sparíme, olúpeme, rozštvrtíme, vyrežeme lôžko, vyberieme semená a spolu s jablkom nakrájame na kocky. Osminky cibule necháme na oleji zosklovatieť, pridáme rajčiny a jablká, vmiešame pretlak, osolíme a prikryté dusíme 30 minút. Zmiešame med, ocot, soľ, grilovacie korenie a zmesou potrieme krídla. Omáčku dochutíme soľou a kayenským korením, necháme vychladnúť. Krídla ugrilujeme z oboch strán dozlatista a podávme s omáčkou a bagetou.