Kuracie prsíčka na ázijský spôsob
Potrebujeme:
300g kuracích prsíčok, 300g mrkvy, 2ks póru, sójové klíčky (možno vynechať), 3
plátky ananásu z konzervy, 5PL oleja, 3PL sójovej omáčky, 1/2KL mletého zázvoru,
1PL tekutého medu, 100g ryžových alebo obyčajných tenkých rezancov, soľ, mleté
č.korenie, 2PL nasekaných búrskych orieškov.
Postup:
Kuracie prsíčka nakrájame na veľmi malé kúsky, mrkvu a pór očistíme a umyjeme.
Z mrkvy vyrežeme zo štyroch strán ostrým nožom pozdĺžne pásy a takto pripravenú
ju nakrájame, čím získame efektný tvar kvetu. Pór nakrájame na tenké kolieska,
ananás na menšie kúsky. Vo veľkej panvici rozohrejeme 3PL oleja, na druhú platničku
sporáka si pripravíme hrniec s 1PL oleja, ktorý rozohrejeme na miernom plameni.
Na panvici na horúcom oleji za stáleho miešania opečieme mrkvu, vyberieme z panvice,
olej necháme dobre odkvapkať, mrkvu preložíme do pripraveného hrnca. K mrkve pridáme
sójovú omáčku, zázvor, med a premiešame. Na panvici opražíme pór, vyberieme, necháme
odkvapkať a dáme do hrnca. Na panvicu dáme zvyšný olej, zohrejeme, prudko na ňom
opečieme kuracie mäso a preložíme do hrnca. Rezance uvaríme v dostatočnom množstve
osolenej vody podľa návodu na obale, zlejeme, necháme odkvapkať a dáme do hrnca.
Všetko zľahka premiešame, dochutíme soľou, korením, prípadne sójovou omáčkou.
Nakoniec posypeme nahrubo nasekanými búrskymi orieškami.