Kuracie stehná na grécky spôsob (receptom prispela čitateľka zo Spišskej Novej Vsi)

Potrebujeme:
väčšie kur. stehná
1 kg zemiakov
grilovacie a kari korenie
vegetu
olej,
2 cibule
2 mrkvy
horčicu
3 str. cesnaku
1 jablko
plátkový alebo strúhaný syr

Postup:
Zemiaky, mrkvu a cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a všetko dáme do misky. Polejeme olejom, pridáme posekaný cesnak, gril. korenie, vegetu, horčicu a dobre premiešame. Necháme odstáť asi hodinu v chladničke.
Mäso umyjeme, osušíme, nasolíme, poprášime kari korením a dáme asi na hodinu zakryté do chladu odležať. Na dno vymasteného pekáča rozložíme zemiaky, uložíme na ne mäso a dáme piecť. Po polhodine pridáme plátky jabĺk a pred dopečením plátkový alebo nastrúhaný syr. Upečieme do chrumkava.