Kurča na čínsky spôsob

1.
Potrebujeme:
1 kurča
Marináda: 2 celé vajcia, 2KL prášk.cukru, 1KL ml.korenia, 1KL soli, 1KL červ.papriky, 1KL vegety, 1PL kečupu, 1/2KL kari korenia, 2-3 str.cesnaku.
Postup:
Všetky prísady marinády zmiešame a pridáme vykostené kurča nakrájané na rezance alebo kocky. V marináde ho necháme odstáť aspoň 12 hodín. Čím dlhšie, tým je jemnejšie a chutnejšie. Vyprážame na oleji.

2.
Potrebujeme:
Vykostené kuracie mäso
Marináda: 2PL sójovej omáčky, 1PL bieleho vína, 1PL cukru, 1/2KL čerstvého zázvoru (nastrúhať), najemno nakrájanú cibuľu,
Postup:
Mäso nakrájať na rezance alebo kocky, nechať v marináde 24 hodín a vyprážať na oleji.

3.
Potrebujeme:
Kuracie mäso, 3 papriky, 5 str.cesnaku, 1/4 l kur.vývaru, 1KL cukru, víno, sójovú omáčku, bielka, maizena, kečup.
Postup:
Papriky sparíme, olúpeme a pokrájame na prúžky. Kúsky mäsa naložíme do marinády z cesnaku, vývaru, sój.omáčky, vína, cukru na 24 hodín, potom vyberieme a zamiešame v zmesi bielok a maizeny, vyprážame na horúcom oleji, pridáme opečenú papriku a kečup.

4.
Potrebujeme:
600g kuracích pŕs, 1PL medu, 300g zeleninovej zmesi - kukurica, hrášok, mrkva, 2 cibule, 400g hl.kapusty, kari korenie, sójovú omáčku, ml.korenie.
Postup:
Kuracie prsia narežeme na rezance. na oleji rozpustíme 1PL medu a pridáme kuracie prsia. Krátko opražíme, pridáme zeleninu a chvíľu dusíme. Pridáme na rezance pokrájanú kapustu, kari korenie, sójovú omáčku, ml.korenie, podľa chuti soľ a opäť necháme dusiť. Keď je všetko mäkké, pridáme nakrájanú cibuľu, hneď odstavíme a necháme postáť asi 10 minút. Podávame s ryžou.