2.
Potrebujeme:
Vykostené kuracie mäso
Marináda: 2PL sójovej omáčky, 1PL bieleho vína, 1PL cukru, 1/2KL čerstvého
zázvoru (nastrúhať), najemno nakrájanú cibuľu,
Postup:
Mäso nakrájať na rezance alebo kocky, nechať v marináde 24 hodín a vyprážať
na oleji.
3.
Potrebujeme:
Kuracie mäso, 3 papriky, 5 str.cesnaku, 1/4 l kur.vývaru, 1KL cukru, víno, sójovú
omáčku, bielka, maizena, kečup.
Postup:
Papriky sparíme, olúpeme a pokrájame na prúžky. Kúsky mäsa naložíme do marinády
z cesnaku, vývaru, sój.omáčky, vína, cukru na 24 hodín, potom vyberieme a zamiešame
v zmesi bielok a maizeny, vyprážame na horúcom oleji, pridáme opečenú papriku
a kečup.
4.
Potrebujeme:
600g kuracích pŕs, 1PL medu, 300g zeleninovej zmesi - kukurica, hrášok, mrkva,
2 cibule, 400g hl.kapusty, kari korenie, sójovú omáčku, ml.korenie.
Postup:
Kuracie prsia narežeme na rezance. na oleji rozpustíme 1PL medu a pridáme kuracie
prsia. Krátko opražíme, pridáme zeleninu a chvíľu dusíme. Pridáme na rezance
pokrájanú kapustu, kari korenie, sójovú omáčku, ml.korenie, podľa chuti soľ
a opäť necháme dusiť. Keď je všetko mäkké, pridáme nakrájanú cibuľu, hneď odstavíme
a necháme postáť asi 10 minút. Podávame s ryžou.