Kurča na indický spôsob

1.
Potrebujeme:
1 kurča, maslo (tuk), vegeta, gril. korenie, soľ, bobk. list, nové a čierne korenie, šľahačku, trocha hl. múky, 1/2 citróna, 0,5litra mlieka, 2 žĺtky.

Postup:
Do ohňuvzd. misy dáme kurča, uložíme naň maslo (tuk), posypeme vegetou, gril. korením a soľou a dáme piecť. Keď je kurča do ružova upečené, šťavu zlejeme do kastrólika, dolejeme 2dl vody, pridáme bobk. list, nové a čierne korenie, povaríme a zahustíme šľahačkou. Šľahačku si pripravíme tak, že do naj zamiešame 2PL hl. múky, citr. šťavu z 1/2 citróna, troška cukru. 0,5litra mlieka a 2 žĺtky. Podávame s dusenou ryžou.

2.
Potrebujeme:
1 kurča, 100g masla, 2PL strúhaného kokosu, 10g kari korenia, 2 cibule, 100ml bieleho vína, citrónovú šťavu, štipku cukru, 1,5 hrnčeka ryže, soľ, 150g pečených olúpaných gaštanov, olej, petržl. vňať.

Postup:
Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska, osmažíme na časti masla doružova, pridáme 1KL kari, osolíme, pridáme vykostené, na väčšie kúsky nakrájané kuracie mäso a opečieme ich dôkladne zo všetkých strán. Potom ich podlejeme bielym vínom, prikryjeme a dusíme 30-40 minút. Pridáme citrónovú šťavu a po ďalších 10 až 15 minútach dusenia štipku cukru, podľa chuti osolíme. Ako prílohu podávame ryžu varenú 20 minút vo veľkom množstve vody. Vodu potom zlejeme a uvarenú ryžu zmiešame s nastrúhaným kokosom a zvyšným čerstvým maslom. Na misu dáme najprv varenú ryžu, potom navŕšime porcie kurčaťa, ozdobíme lístkami petržl. vňate a pečenými olúpanými gaštanmi.