2.
Potrebujeme:
1 kurča, 1kg zemiakov, 600g kyslej kapusty, 1 šľahačku, soľ, ml.korenie, ml.papriku.
Postup:
Očistené zemiaky pokrájame na plátky a uložíme na vymastený pekáč. Posolíme.
Na zemiaky rozložíme vrstvu surovej kyslej kapusty. Na kapustu poukladáme osolené
a okorenené porcie kurčaťa, povrch opaprikujeme a zalejeme šľahačkou. Pekáč
prikryjeme alobalom tak, aby sa suroviny pod ním zapekali a upečieme do mäkka.
Alobal odstránime a povrch necháme zapiecť do chrumkava.
3.
Potrebujeme:
1 kurča, zemiaky, olej, šľahačka, vegetu, soľ, horčica, 1 kocka Masoxu, 1 vajcia,
mlieko, šunku alebo šunkovú saláma, plátkový syr.
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a uložíme na vymastený pekáč. Kurča
rozporcujeme, zbavíme kože, osolíme, obalíme v múke a v rozšľahaných vajciach
s mliekom. Opečieme zo všetkých strán na panvici dozlatista. Na zemiaky uložíme
opečené porcie kurčaťa, na každú kladieme plátok šunky a syra. Zalejeme zmesou
šľahačky, 1PL horčice a Masoxu rozpusteného v troche horúcej vody. Dáme zapiecť
do vyhriatej rúry. Pečieme asi 1 hodinu neprikryté domäkka.