Kurča po gazdovsky
Potrebujeme:
1 kurča, 3 väčšie zemiaky, 2 str. cesnaku, majoránku, ml.korenie, 2PL hl.múky,
1PL strúhanky, 1 cibuľu, 50g údenej slaniny, 3PL oleja, ml.paprika, petržl.vňať.
Postup:
Umyté kurča zvonku z znútra osolíme. Zemiaky postrúhame a zmiešame s pretlač.cesnakom,
majoránkou, korením, soľou, múkou a strúhankou. Nasekanú cibuľu opražíme na polovici
nakrájanej slaniny. Pridáme do zemiakovej zmesi a premiešame. Touto plnkou naplníme
kurča, obložíme zvyškom slaniny a prudko zapečieme na rozpálenom oleji. Potom
ho za občasného podlievania horúcou vodou upečieme do mäkka. Hneď po upečení posypeme
ml.paprikou a vňaťou.