Kurča po gruzínsky
Potrebujeme:
1 kurča, soľ, korenie, 1KL ml.papriky, 1KL kari, 1KL gril.korenia, 2-3PL oleja,
cibuľu, vývar z Masoxu, 2PL rajč.pretlaku, šťavu z 1/2 citróna, niekoľko PL bieleho
vína, petržl.vňať.
Postup:
Kurča naporcujeme, osolíme a obalíme v zmesi korenia, papriky, kari a gril.korenia.
na rozohriatom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a zo všetkých
strán prudko opečieme. Podlejeme vývarom, zmiernime oheň, pridáme pretlak a dusíme
do mäkka. Podľa potreby podlievame vývarom, prelievame šťavou a obraciame. Pred
koncom pridáme citr.šťavu a víno. Podávame so zemiakmi s petržl. vňaťou.