Potrebujeme:
4-6 kuracích stehien
2 kocky slepačieho bujónu
50ml oleja
80g rajčinového pretlaku
2 PL kečupu
1 PL kryšt. cukru
1 KL soli
1 KL mletého čierneho korenia
4 strúčiky cesnaku
1 menšiu cibuľu
petržl. vňať na ozdobu
Postup:
Stehná umyjeme, osušíme a tesne vedľa seba poukladáme do vymasteného pekáča.
Medzitým si necháme zovrieť 200ml vody a rozmrvíme do nej kocky bujónu. Za stáleho
miešania pridáme olej, pretlak, kečup, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a nadrobno
nasekanú cibuľu. Povaríme na miernom ohni asi 5 minút. Zmesou zalejeme pripravené
mäso, prikryjeme, a pečieme takmer domäkka. Pred dopečením pekáč odokryjeme
a zapečieme. Podávame s ryžou.