Potrebujeme:
1 stredne veľké kurča
1kg predsmažených zemiakových hranolkov
300ml ryže
700ml leča (v sezóne môže byť aj čerstvá paprika a rajčiny, cibuľa)
soľ
mleté korenie alebo grilovacie korenie
trocha vegety
mletú papriku
Postup:
Kurča pokrájame na menšie porcie (prípadne kúpime len stehná), osolíme, posypeme
paprikou, korením, vegetou alebo len grilovacím korením a necháme aspoň hodinu
v chlade odležať. Pekáč, prípadne remosku alebo jenskú misu vymastíme, na dno
dáme vrstvu hranolkov, na ne prebratú a umytú ryžu, mierne osolíme, zalejeme
lečom a na vrch poukladáme odležané kúsky kurčaťa a dáme piecť. Ak pečieme v
pekáči, dobre ho prikryjeme a uzavrieme alobalom, aby neunikala para. Pečieme
asi 45 minút, potom skontrolujeme či je kurča dobre prepečené a podľa potreby
dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.