Moravské kurča

Potrebujeme:
1 kurča
100g masla
2 PL oleja
1 cibuľu
1 moravskú klobásu
6 žampiónov
4 rajčiny
kápiu
3 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
korenie na kurča

Postup:
Očistené kurča osolíme, okoreníme, podlejeme trochou oleja a horúcej vody a v rúre upečieme z oboch strán do červena. Počas pečenia ho potierame rozohriatym maslom. Upečené kurča vyberieme z pekáča a odložíme do tepla. Zostatok tuku vo výpeku doplníme maslom, na ňom podusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú klobásu, huby a osmahneme. Vhodíme osminky rajčín a tenké plátky cesnaku a spolu podusíme domäkka. Kurča naporcujeme a na každú porciu dáme naberačku zeleninovej zmesi. Podávame so zemiakmi alebo hranolkami.