Novozámocký kurací paprikáš
Potrebujeme:
1 kurča, 3PL oleja, 2 zel.papriky, ml. paprika, soľ, ml. korenie, hyd.vývar, 1
cibuľa, 1PL hl. múky, 1PL rajč. pretlaku, 1 pochúťkovú smotana, 1PL citr. šťavy.
Postup:
Kurča pokrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, a za stáleho miešania opražíme
na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na rezance narezané
papriky. Opražíme, pridáme ml. papriku, podlejeme vývarom a prikryté udusíme takmer
domäkka. Mäso vyberieme, smotanu rozhabarkujeme s múkou, šťavu zahustíme a krátko
povaríme. Podľa chuti pridáme citr. šťavu. Podávame s haluškami alebo knedľou.