Potrebujeme:
500g hydinovej pečene
150g bravč. bôčika
50g husacej masti
2 vajcia
3 cibule
250ml šľahačkovej smotany
brandy
30g žampiónov
100g slaniny
soľ
mleté korenie
mleté nové korenie
muškátový oriešok a kvet
mletý zázvor
Postup:
Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme na masti. Pridáme na malé kocky nakrájanú
pečeň a bôčik, krátko orestujeme a podusíme. Vychladnutú zmes najemno pomelieme,
pridáme vajcia, soľ, korenie, brandy, smotanu a všetko dobre vyšľaháme. Zmiešame
s nakrájanými žampiónmi a časťou slaniny. Paštétovú formu vyložíme plátkami
zvyšnej slaniny, pridáme hmotu a prikryjeme slaninou. Formu uzatvoríme a varíme
pomaly v pare asi 1 hodinu. Paštétu krájame až po riadnom vychladnutí.