Potrebujeme:
12 ks kuracích krídiel
med
5 strúčikov cesnaku
sójovú omáčku
zázvor (ďumbier)
Postup:
Kuracie krídla umyjeme, vložíme do zapekacej misy alebo pekáča, posypeme zázvorom
a premiešame. V hrnčeku si pripravíme zmes medu, sójovej omáčky a cesnaku. Medu
asi 3-4 PL a sój. omáčky asi pol až 3 fľašky. Cesnak prelisujeme, a všetko spolu
dobre premiešame aby zmes bola tekutá. Touto zmesou zalejeme krídla a dobre
premiešame. Vložíme do rozohriatej rúry a prikryté pečieme asi 30 minút pri
150°C. Občas vyberieme a premiešame. Po 30 minútach vyberieme, odklopíme a dopečieme
pokiaľ mäso nechytí medovú kôrku. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým
šalátom.