Pečené kuracie krídla

Potrebujeme:
12 ks kuracích krídiel
med
5 strúčikov cesnaku
sójovú omáčku
zázvor (ďumbier)

Postup:
Kuracie krídla umyjeme, vložíme do zapekacej misy alebo pekáča, posypeme zázvorom a premiešame. V hrnčeku si pripravíme zmes medu, sójovej omáčky a cesnaku. Medu asi 3-4 PL a sój. omáčky asi pol až 3 fľašky. Cesnak prelisujeme, a všetko spolu dobre premiešame aby zmes bola tekutá. Touto zmesou zalejeme krídla a dobre premiešame. Vložíme do rozohriatej rúry a prikryté pečieme asi 30 minút pri 150°C. Občas vyberieme a premiešame. Po 30 minútach vyberieme, odklopíme a dopečieme pokiaľ mäso nechytí medovú kôrku. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.