Pečené kurča po maďarsky
Potrebujeme:1 kurča, soľ, 10g ml.papriky, petržl. vňať, 20g oleja, 50g slaniny,
200g karotky, 200g kalerábu, 150g sendviča, kúsok masla.
Postup:
Kurča opaprikujeme, osolíme a do brušnej dutiny vložíme trocha vňate. Prsia a
stehná prešpikujeme prúžkami slaniny a potom kurča stiahneme špagátom. V pekáči
rozškvaríme tuk z kurčaťa, položíme naň kurča prsiami dolu a pečieme v rúre za
občasného podlievania a otáčania domäkka. Nakoniec potrieme kurča maslom aby dostalo
pekný lesk a prudko opečieme. Zeleninu nakrájame na kocky, opražíme na oleji,
podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Sendvič nakrájame na kocky, premiešame so
zeleninou, pokvapkáme maslom a podávame ku kurčaťu.