Pečené kurča po maďarsky

Potrebujeme:1 kurča, soľ, 10g ml.papriky, petržl. vňať, 20g oleja, 50g slaniny, 200g karotky, 200g kalerábu, 150g sendviča, kúsok masla.

Postup:
Kurča opaprikujeme, osolíme a do brušnej dutiny vložíme trocha vňate. Prsia a stehná prešpikujeme prúžkami slaniny a potom kurča stiahneme špagátom. V pekáči rozškvaríme tuk z kurčaťa, položíme naň kurča prsiami dolu a pečieme v rúre za občasného podlievania a otáčania domäkka. Nakoniec potrieme kurča maslom aby dostalo pekný lesk a prudko opečieme. Zeleninu nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Sendvič nakrájame na kocky, premiešame so zeleninou, pokvapkáme maslom a podávame ku kurčaťu.