Pečené kurča po staročesky
Potrebujeme:
1 kurča, soľ, citr.šťavu, zázvor, 60g masla, 3dl vývaru, 25g hl.múky, 250g smotany,
50g mandlí.
Postup:
Kurča rozporcujeme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme zázvorom a
vložíme do vymasteného pekáča, postriekame vývarom a zakryté pečieme v mierne
vyhriatej rúre do mäkka. Počas pečenia kurča podlievame vypečenou šťavou. Mäkké
kurča vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, mierne orestujeme, zalejeme
vývarom a povaríme. Nakoniec pridáme smotanu, osolíme a dochutíme citrónovou šťavou.
Na tanieri kurča prelejeme omáčkou a posypeme opraženými olúpanými a posekanými
mandľami.