Pečené kurča z Podlesí
Potrebujeme:
1 kurča, soľ, korenie, 50g rastl .tuku, 1dl vody.
na zálievku: 50g slaniny, 100g cibule, 100g dom.klobásy, hrsť suš.húb,
40g kečupu, 1dl bieleho vína.
Postup:
Na nakrájanej a rozškvarenej slanine orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú
klobásu, vopred uvarené a nasekané huby, víno a podusíme.
Kurča rozporcujeme, osolíme, okoreníme, vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme
vodou a za občasného podlievania upečieme v rúre do mäkka.
Vypečenú šťavu z kurčaťa pridáme na koniec do udusenej zálievky a premiešame.
Na tanieri prelejeme zálievkou jednotlivé porcie a podávame so zemiakmi, ryžou
alebo hranolkami.