Potrebujeme:
16 kuracích krídiel
250ml kečupu
1KL mletej papriky
šťavu z 1 citróna
1PL tabasca
4PL octu (najlepšie vínneho)
trocha oregana
4PL oleja
20g masla
1 cibuľu - šalotku
100ml hydinového vývaru z kocky
trocha chilli
2PL nasekanej petržl.vňate
Postup:
Marinádu spravíme tak, že v mise zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu,
tabasco, ocot, štipku soli a oregano.
Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli úplne ponorené,
prikryjeme priehľadnou fóliou alebo alobalom a na 24 hod. odložíme do chladničky.
Marinádu z krídielok potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie. Kuracie
krídla necháme dobre odkvapkať na site a osušíme ich papierovým obrúskom. Na
širokej teflónovej panvici zohrejeme olej a maslo. Krídla postupne z každej
strany opekáme asi 7-10 minút do chrumkava. Medzitým na panvičke rozpustíme
maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Zalejeme vývarom a necháme prevrieť.
Vmiešame marinádu a krátko povaríme. Omáčku dochutíme soľou, chilli, vmiešame
nasekanú petržl.vňať. Podávame na mise obloženej hlávkovým šalátom.
Pikantné
kuracie krídelká 2
Potrebujeme:
Kuracie krídla 1 balíček alebo podľa potreby
60g masla
2 PL oleja
1 KL rasce a mletej červenej papriky
3 PL sójovej omáčky
1 PL horčice
trošku mletého čierneho korenia a cukru
Postup:
Deň pred prípravou kuracie krídla očistíme a natrieme zmesou vymiešanou zo sójovej
omáčky, horčice, 1 lyžice oleja, rasce, papriky, korenia a cukru. Nesolíme,
pretože sójová omáčka je dosť slaná. Odložíme do chladničky a na druhý deň poukladáme
do pekáčika, vymasteného olejom. Na každé krídlo dáme kúsok masla a pečieme.
Počas pečenia oblievame rozpusteným maslom a keď sú už krídla pripečené do zlatista
podlejeme troškou horúcej vody. Podávame s ryžou alebo so zeleninovým šalátom.