Pikantné kuracie krídelká 1

Potrebujeme:
16 kuracích krídiel
250ml kečupu
1KL mletej papriky
šťavu z 1 citróna
1PL tabasca
4PL octu (najlepšie vínneho)
trocha oregana
4PL oleja
20g masla
1 cibuľu - šalotku
100ml hydinového vývaru z kocky
trocha chilli
2PL nasekanej petržl.vňate

Postup:
Marinádu spravíme tak, že v mise zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, tabasco, ocot, štipku soli a oregano.
Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli úplne ponorené, prikryjeme priehľadnou fóliou alebo alobalom a na 24 hod. odložíme do chladničky. Marinádu z krídielok potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie. Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať na site a osušíme ich papierovým obrúskom. Na širokej teflónovej panvici zohrejeme olej a maslo. Krídla postupne z každej strany opekáme asi 7-10 minút do chrumkava. Medzitým na panvičke rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Zalejeme vývarom a necháme prevrieť. Vmiešame marinádu a krátko povaríme. Omáčku dochutíme soľou, chilli, vmiešame nasekanú petržl.vňať. Podávame na mise obloženej hlávkovým šalátom.



Pikantné kuracie krídelká 2

Potrebujeme:
Kuracie krídla 1 balíček alebo podľa potreby
60g masla
2 PL oleja
1 KL rasce a mletej červenej papriky
3 PL sójovej omáčky
1 PL horčice
trošku mletého čierneho korenia a cukru

Postup:
Deň pred prípravou kuracie krídla očistíme a natrieme zmesou vymiešanou zo sójovej omáčky, horčice, 1 lyžice oleja, rasce, papriky, korenia a cukru. Nesolíme, pretože sójová omáčka je dosť slaná. Odložíme do chladničky a na druhý deň poukladáme do pekáčika, vymasteného olejom. Na každé krídlo dáme kúsok masla a pečieme. Počas pečenia oblievame rozpusteným maslom a keď sú už krídla pripečené do zlatista podlejeme troškou horúcej vody. Podávame s ryžou alebo so zeleninovým šalátom.